Vše nejlepší k Mezinárodnímu dni žen, milé dámy!

8. 3. 2024

O každodenní chod Fakultní nemocnice Olomouc, o péči o pacienty a jejich léčbu se stará zhruba čtyři tisíce žen mnoha profesí! Že jste pro fungování největšího zdravotnického zařízení na střední Moravě naprosto nepostradatelné, si uvědomujeme každý den. Ale dnes, kdy si připomínáme Mezinárodní den žen, máme slavnostní příležitost poděkovat za to, že vás máme! Všichni společně oslavujeme vaši sílu, odvahu, trpělivost, pracovitost a odhodlání.

S blahopřáním a se symbolickými, ručně pletenými srdíčky se za ženami na několik oddělení po celý týden vydávali dobrovolníci z Dobrovolnického centra FN Olomouc. Srdíčka pro tento milý účel vyrobila zaměstnankyně nemocnice Jolana Pelíšková, která se pletením baví ve svém volném čase.

Dobrovolníci Nikolas a Adéla rozdali při této příležitosti dárky pacientkám na Oddělení 9 - I. chirurgické kliniky, Lenka potěšila pacientky a zdravotníky na Porodnicko-gynekologické klinice. Kačka a Marek se vydali na Oddělení rehabilitace a na Oddělení geriatrie a Martinka potěšila pacienty na Oddělení dlouhodobé ošetřovatelské péče, kam pravidelně dochází.

Takže ještě jednou: Děkujeme a přejeme všechno nejlepší k svátku, milé dámy!