Vánoce FN Olomouc pokračují: Zaměstnanci si pochutnávají na svátečním menu

18. 12. 2024

Vánoční atmosféra dorazila i do kuchyně Fakultní nemocnice Olomouc. Tým kuchařů Provozu stravování se pustil do příprav slavnostního menu, které zaměstnancům zpříjemní adventní čas. Letos na talíře zamířilo bezmála 3000 porcí vánočního oběda a kuchyně jela na plné obrátky.

Dnešní menu nabídlo tři tradiční vánoční pokrmy:

  • Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem
  • Filet z candáta na másle a baby brambory
  • Houbový kuba se zelným salátem

Největší zájem byl o filet z candáta, který si objednalo 1500 strávníků. Smažený vepřový řízek si získal přízeň 800 zaměstnanců a voňavý houbový kuba skončil na třetím místě s 250 objednávkami. O zbytek se podělily ostatní pokrmy.

Zítřejší vánoční menu přinese další tři pokrmy, aby si každý mohl vybrat:

  • Španělský ptáček s jasmínovou rýží
  • Plněné tortelliny čtyřmi druhy sýrů
  • Filet ze pstruha duhového a baby brambory

Na přípravu svátečních jídel bylo potřeba stovky kilogramů kvalitních surovin od českých dodavatelů. Vánoční obědy, které převyšují hodnotu běžného menu, jsou pro zaměstnance nemocnice zdarma díky financování z fondu FKSP. 

Velké díky patří všem, kteří se podílejí na přípravě a servírování jídel. Přejeme vám krásné Vánoce, dobrou chuť a klidné svátky!