Vánoce FN Olomouc pokračují: Zaměstnanci si pochutnávají na svátečním menu
18. 12. 2024Vánoční atmosféra dorazila i do kuchyně Fakultní nemocnice Olomouc. Tým kuchařů Provozu stravování se pustil do příprav slavnostního menu, které zaměstnancům zpříjemní adventní čas. Letos na talíře zamířilo bezmála 3000 porcí vánočního oběda a kuchyně jela na plné obrátky.
Dnešní menu nabídlo tři tradiční vánoční pokrmy:
- Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem
- Filet z candáta na másle a baby brambory
- Houbový kuba se zelným salátem
Největší zájem byl o filet z candáta, který si objednalo 1500 strávníků. Smažený vepřový řízek si získal přízeň 800 zaměstnanců a voňavý houbový kuba skončil na třetím místě s 250 objednávkami. O zbytek se podělily ostatní pokrmy.
Zítřejší vánoční menu přinese další tři pokrmy, aby si každý mohl vybrat:
- Španělský ptáček s jasmínovou rýží
- Plněné tortelliny čtyřmi druhy sýrů
- Filet ze pstruha duhového a baby brambory
Na přípravu svátečních jídel bylo potřeba stovky kilogramů kvalitních surovin od českých dodavatelů. Vánoční obědy, které převyšují hodnotu běžného menu, jsou pro zaměstnance nemocnice zdarma díky financování z fondu FKSP.
Velké díky patří všem, kteří se podílejí na přípravě a servírování jídel. Přejeme vám krásné Vánoce, dobrou chuť a klidné svátky!