V jídelně FN Olomouc vařil šéfkuchař Radek Pajer! Pro téměř dva a půl tisíce strávníků připravil exotické menu

23. 10. 2024

Pořádnou porci exotiky a gurmánských zážitků si užili v úterý 22. října strávníci v zaměstnanecké jídelně FN Olomouc! V rámci populárního projektu „V nemocnici vaří šéfové“ si to do nemocniční kuchyně a za výdejní pult namířil šéfkuchař Radek Pajer z NUTREND WORLD. Pro zaměstnance největšího zdravotnického zařízení na střední Moravě připravil společně s týmem Stravovacího provozu exotické menu s podzimním nádechem. Mohli si vybrat mezi exkluzivním mufloním steakem s dýňovo-bramborovým pyré, nebo zeleninovým biryani s marinovaným tofu. To by čekal málokdo v nemocniční jídelně, že?

Ale to nebylo všechno! Pajer se nebál přijmout výzvu a připravil neuvěřitelných 2 350 obědů! Pro člověka, který je zvyklý vařit v luxusní restauraci, to byla pořádná porce... doslova! A jak to zvládl? Prý na jedničku! „Je to výzva, ale s týmem to šlo skvěle,“ prozradil Pajer.

Cyklus „V nemocnici vaří šéfové“, který inicioval ředitel FN Olomouc Roman Havlík, se tak dočkal již pátého pokračování. Před Radkem Pajerem připravil pro zaměstnance nemocnice speciální menu Roman Paulus, Přemek Forejt, Jaroslav Klár a Petr Heneš.

A co vy, dali byste si spíš mufloní steak, nebo raději biryani?